Aktuel udstilling

Fra provokunst til pileflet - se omtalen af den aktuelle udstilling på rådhuset. Vi har ca. 5 årlige udstillinger.

Aktuel udstilling på Roskilde Rådhus - foyeren

Søren Skovgaard Andersen udstiller i receptionen på Roskilde Rådhus frem til den 1. april 2022.

Jeg bliver glad af male, og det er fantastisk, når frustration over et maleri, der måske er gået i stå, pludselig afløses af succes.

Kort om udstilleren

Jeg hedder Søren Skovgaard Andersen, er bosiddende i Roskilde og autodidakt maler.

Jeg har malet de sidste 15 år, og jeg maler som oftest akryl på lærred. Mit foretrukne værktøj er en kombination af spartel og pensel, men også klud, fingre og ærmer kommer i brug undervejs.

Når jeg starter på et maleri, er det næsten altid ud fra et minde, en skitse eller et foto, men selv om inspirationen er fra lokalområdet eller fx en rejse, så forsøger jeg ikke at genskabe virkeligheden, nøjagtigt som den er eller var.

Mine malerier er næsten altid figurative, og som regel farverige og med linjer og former, som øjet kan genkende eller følge.

Jeg holder af at male nærmest intuitiv med hurtige bevægelser og uden at fortabe mig for meget i detaljen. Jeg sætter farverne sammen, som jeg har lyst, maler lag på lag og lader billedet udvikle sig.

Når jeg maler, er det næsten altid i mit atelier i på Frederiksborgvej 65, hvor jeg er en del af Galleri Baghuset.

Søren Skovgaard Andersen

Tidligere udstillinger

Udstillingsgruppen

Udstillingsgruppen arrangerer ca. 5 udstillinger om året.

Udstillingsgruppen er: Annette Christensen, Ivyana Madsen, Karin Stoubæk Poulsen og Regina Laursen.

Har du en god idé til en kunstudstilling, kan du skrive til Kunstforeningen.

Kontakt Roskilde Kommunes Kunstforening